We kennen het allemaal wel. Even snel dat bericht op Facebook plaatsen omdat we er dan onze volgers mee bereiken. Echter gaat het op social media niet om bereik maar om betrokkenheid. Daardoor zijn de dingen die jij plaatst ook niet allemaal zichtbaar voor jouw volgers. Facebook laat op Facebook en Instagram alleen de dingen zien die interessant zijn voor jouw volgers. Wat interessant is voor jouw volgers wordt gebaseerd op de betrokkenheid, oftewel interacties als likes, reacties en shares.

 

 

Het heeft dan ook een zeer negatief effect op je algoritme als je bijna geen interacties krijgt. Facebook wil immers dat gebruiker zo lang mogelijk op Facebook blijven zodat ze advertenties kunnen verkopen. Alle acties die jij doet om gebruikers van Facebook af te laten gaan zorgen ervoor dat jouw berichten minder zichtbaar worden. Bijvoorbeeld door bijna geen interacties op berichten of het plaatsen van een url in een bericht die mensen van het platform Facebook aflokt.

Als jij structureel veel interacties op jouw berichten op social media krijgt, ziet Facebook dit als content die ervoor zorgt dat mensen langer op het platform blijven.

Heb je echter een bericht waarbij het wel er wel om gaat om zoveel mogelijk mensen te bereiken, plaats deze dan niet op je tijdlijn maar als advertentie. Je kunt Facebook dan ook vergelijken met een traditionele krant waarbij je redactionele pagina’s hebt (je tijdlijn) en de advertentiepagina (advertenties op Facebook en Instagram).

Probeer je daarom voor te stellen, of te meten, wat jouw volgers willen zien, wat dus betrokkenheid geeft en niet wat jij wilt dat jouw volgers zien!
Dan krijg je een hoge betrokkenheid waarbij het bereik vanzelf komt.

 

Hay de Bitter

Stuur mij gerust een bericht voor meer informatie.

Email
  

© Social Dutch 2018 | All Rights reserved | Disclaimer | Privacy en Cookie beleid

­