Je kunt wel stellen dat ‘’digitaal’’ met elkaar verbonden zijn in deze tijd alleen maar belangrijker wordt. We houden immers veel meer contact met geliefden en collega’s door middel van social media, videobellen, etc. Digitale nabijheid in tijden van sociale afstand

 

Ook door het thuiswerken zie je dat er meer mensen op hun telefoon zitten en dus ook meer gebruik maken van social media. Dit zie je ook terug in een aantal kenmerkende cijfers over ons social media gebruik in deze tijd.

Wij kunnen uit eigen cijfers, uit analyses voor klanten over de periode maart, opmerken dat we een groei zien van maar liefst 53% in bereikte personen, 67% in impressies en 17% meer interactie tussen mensen en organisatie!

 

 

In China zijn inmiddels, waar het werk weer grotendeels is hervat, al meerdere onderzoeken gedaan naar de impact van de corona crisis op het consumentengedrag. Ook hier is het gebruik van online platformen behoorlijk toegenomen. Daarom geven Chinese marketeers aan dat ze hun plannen wijzigen naar een intensievere online aanpak en bezuinigingen doorvoeren in hun offline budget. (bron: Dentsu Aegis Network)

Dit is dus hét moment om, in elk geval, tijd te investeren in jouw social media aanpak voor nu en voor de lange termijn. Denk daarbij aan een stukje strategie, structuur, maar ook posts die je nu al kunt voorbereiden en later kunt plaatsen. Bekijk hier onze blog over hoe je om kunt gaan met social media in de corona crisis.

Ondersteuning nodig bij de inzet van social media? Neem dan hieronder contact met ons op. Wij helpen graag!

 

© Social Dutch 2018 | All Rights reserved | Disclaimer | Privacy en Cookie beleid

­