Het jaar 2022 zit er bijna op. Een mooi moment dus om te kijken welke trends we in 2023 kunnen gaan verwachten op het gebied van social media. Natuurlijk blijft dit een voorspelling, zeker in een zo snel ontwikkelende wereld, maar op basis van eigen onderzoek en interpretatie denken wij dat we dit voor 2023 kunnen gaan verwachten.

 

 

1. Kwaliteit boven kwantiteit. Er is al zoveel content!

We kunnen tegenwoordig eindeloos door onze tijdlijn scrollen. Er is namelijk een enorm aanbod aan content. Als merk of organisatie wil je natuurlijk opvallen in dit grote aanbod aan content. Daarbij is kwaliteit belangrijk, en op social media is kwaliteit authenticiteit.

 

2. Bereal, een interessante ontwikkeling

Bereal, de nieuwe hype in social media wereld. Als gebruiker krijg je op gezette tijden de uitnodiging om een foto te maken van wat je op dat moment aan het doen bent. Dit is het toppunt van authenticiteit en past volledig in onze voorgaande constatering. Hopelijk komt er mede door de komst van dit platform, ook op andere platformen, dus meer authentieke content en minder anonieme en commerciële content. 

 

3. Informeren is adverteren

Social media inzetten om mensen te bereiken en dus te informeren werkt niet. Het algortime dat sociale media gebruiken stuurt namelijk op interacties die daarna pas zorgen voor bereik. We zullen dus nog meer moeten gaan adverteren als we onze doelgroepen willen informeren. 

 

4. Tiktok is over haar top heen.

Chaos en schandalen zorgen altijd voor een terugloop in gebruikers aantallen. Zal TikTok hier tegen bestand zijn? Diverse instanties hebben hun twijfels:
 https://nos.nl/artikel/2450877-chinese-tiktok-medewerkers-krijgen-toegang-tot-data-europese-gebruikers

 

5. Twitter loopt verder terug

Ook bij Twitter is er chaos. Daar waar Twitter eerder al op sterven na dood was, maar weer tot leven werd gewekt doordat een Amerikaanse president hierop zeer actief was, zal het Twitter gebruik nu weer snel terug gaan lopen.  

 

Ohja, en als laatste! Ga je in 2023 aan de slag met social media, dan plannen we graag een videocall of een afspraak met je in om te vertellen wat social media en deze trends voor jouw organisatie kunnen betekenen. Maak dus snel een vrijblijvende afspraak! ????

 

Hay de Bitter

Stuur mij een bericht voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Email
 

 

© Social Dutch 2018 | All Rights reserved | Disclaimer | Privacy en Cookie beleid

­