Wow! Het hele internet gebruiken als inspiratie voor social media posts. Dit kan met artificial intelligence!

Het jaar 2022 zit er bijna op. Een mooi moment dus om te kijken welke trends we in 2023 kunnen gaan verwachten op het gebied van social media. Natuurlijk blijft dit een voorspelling, zeker in een zo snel ontwikkelende wereld, maar op basis van eigen onderzoek en interpretatie denken wij dat we dit voor 2023 kunnen gaan verwachten.

We kijken steeds minder naar tv en streamingdiensten. Uit cijfers van mediabureau GroupM blijkt dat het kijken naar traditionele televisie, in 2021, zelfs met 20 procent is afgenomen. Volgens het bureau zal deze trend de komende jaren blijven doorzetten.

Het jaar 2021 zit er bijna op. Een mooi moment dus om te kijken welke trends we in 2022 kunnen gaan verwachten op het gebied van social media. Natuurlijk blijft dit een voorspelling, zeker in een zo snel ontwikkelende wereld, maar op basis van eigen onderzoek en interpretatie denken wij dat we dit voor 2022 kunnen gaan verwachten.

Het jaar 2020 zit er bijna op. Een mooi moment dus om te kijken welke trends we in 2021 kunnen gaan verwachten op het gebied van social media. Natuurlijk blijft dit een voorspelling, zeker in een zo snel ontwikkelende wereld, maar op basis van eigen onderzoek en interpretatie denken wij dat we dit voor 2021 kunnen gaan verwachten.

We kennen het allemaal wel. Even snel dat bericht op Facebook plaatsen omdat we er dan onze volgers mee bereiken. Echter gaat het op social media niet om bereik maar om betrokkenheid. Daardoor zijn de dingen die jij plaatst ook niet allemaal zichtbaar voor jouw volgers. Facebook laat op Facebook en Instagram alleen de dingen zien die interessant zijn voor jouw volgers. Wat interessant is voor jouw volgers wordt gebaseerd op de betrokkenheid, oftewel interacties als likes, reacties en shares.

 

Een crisis hakt er altijd in en heeft invloed op ons dagelijks leven. Zo ook deze coronacrisis. Een interessant model om de impact van deze crisis op de behoeften van menen te duiden is de piramide van Maslow. Maslow rangschikte, in zijn in 1943 gepubliceerde theorie, de universele behoeften van de mens in een hiërarchie waarbij we steeds een stapje omhoog of een stapje omlaag gaan in de piramide.

Sinds het jaar 2000 is onze concentratiespanne met zo’n 4 seconden afgenomen. Nu kun je je natuurlijk afvragen of dat veel is, maar constaterende dat dit van 12 seconden naar 8 seconden is terug gelopen, zegt dat genoeg. Om dit nog meer te duiden: de doorsnee goudvis, die niet bekend staat om zijn overweldigende intelligentie, heeft ons voorbijgestreefd. Goudvissen hebben namelijk een concentratiespanne van negen seconden.
Met de concentratiespanne bedoelen we het aantal seconden dat je je onverdeeld op een taak kunt richten.

Je hebt momenteel talloze social media platformen die je als organisatie kunt gebruiken om je doelgroep te bereiken. Voor iedere organisatie is het goed om na te denken over welk(e) platformen jij wilt en het beste kunt gebruiken, deze platformen moeten tenslotte aansluiten bij jouw doelgroep.

© Social Dutch 2018 | All Rights reserved | Disclaimer | Privacy en Cookie beleid

­